Касим Дал оглавява ДПС?

Архив Варна

12-01-2010, 12:09

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Касим Дал ще наследи Ахмед Доган като лидер на ДПС. Това заяви тази сутрин по БНТ Людмил Георгиев, член на националното ръководство на партията.
"Изборът на Касим Дал е естествен. Той е любимецът и емблемата на партията ДПС", заяви проф. Георгиев пред камерите на БНТ. И добави, че Дал заедно с Доган имат най-голям принос за отличното представяне на движението на парламентарните избори през миналата година.
Подготовката на Дал за водач на ДПС обяснява сегашното му оттегляне от поста на заместник-председател, обясни Людмил Георгиев.
"Дадено му е време да си почине, тъй като той може да поеме много по-големи отговорности от зам.  председателския пост", каза професорът.
Професорът по политическа психология е приближен на Доган и често е избиран да съобщава неща, които самият лидер не желае да казва пред медиите.
Касим Дал от години е смятан за дясна ръка на Доган, а по отношение на структурите на ДПС Дал е първият човек в движението. През последните години според медийни публикации отношенията му с  лидера охладняха. Касим Дал може да се определи като по-близък до дясното, отколкото до лявото. Той подкрепи разсекретяването на досиетата на бившата ДС  и е един от малкото в ДПС, за когото не бяха изнесени данни за съпричастност към дейността на бившите служби. Той е бил затворник редом с Доган и е  един от учредителите на ДПС през януари 1990 г. Дал бе и първият председател на ДПС във Варна. Той е и човекът от ДПС,който държи връзките с  изселниците в южната ни съседка.