Ученици от Добрич ще събират сили на Златните

Архив Варна

12-01-2010, 18:47

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Спортното училище в Добрич "Георги Стойков Раковски" осигури лагер на 90 свои възпитаници. Подготовката извън областния град започва на 22 януари и ще продължи до 6 февруари. Лекоатлетите ще тренират в София. Боксьорите, хандбалистите и колоездачите ще водят занимания в Златни пясъци, а футболистите ще бъдат в Дуранкулак.
От учебното заведение споделиха, че съвместно със спортно училище от румънския град Констанца работят по международен проект, финансиран от програма "Учене през целия живот", подпрограма "Коменски" с работно заглавие: "Две европейски училища за бъдещи шампиони". През април предстои нашите спортисти да тренират в северната ни съседка, а догодина комшиите ще върнат визитата.
Основната цел на проекта е да повиши спортните и техническите умения на участващите в него треньори и ученици от двете спортни училища по спортовете: футбол, лека атлетика, вдигане на тежести и борба, чрез съвместни инициативи при изпълнение на работните дейности. Проектът ще даде възможност на участниците да разширят своите познания по различни теми в областта на спорта.
От училището в Добрич заявиха, че за отминалата 2009 година се нареждат в ТОП 6 на България по брой спечелени отличия от всички спортни учебни заведения. В момента в школото учат 220 деца, които водят занимания в 7 вида спорт.