Стандарт: Морето ни по-търсено от къщата на Инджи

Архив Варна

13-01-2010, 07:56

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Родните курорти се оказаха по-предпочитани за туристите от забележителностите в Истанбул, пише днес "Стандарт", който се позовава на британския вестник "Скотсман".


Британците предпочитат да събират тен с халба бира в Слънчев бряг и Златни пясъци или да карат ски по пистите в Банско и Пампорово, вместо да посещават дома на Инджи.


Напоследък къщата на героинята от сапунката "Перла" задължително влиза в круизите за българи по Босфора. България се нарежда на 4-о място сред туристически дестинации в света, които трябва да бъдат посетени през 2010 г. Страната ни е изпреварена единствено от японския град Киото, Мароко и Южна Африка. Според изданието България е най-добре пазената туристическа тайна в Европа. Сега обаче страната, която е член на Европейския съюз от 2007 г., излиза на светло, се обяснява в публикацията. Карането на ски в България е по-евтино от това в Алпите, а крайбрежието предлага едновременно специално построени и традиционни курорти, както и едни от най-добрите плажове в Европа, категорични са британците. В това очарователно кътче от Балканите Изтокът среща Запада, отбелязва "Скотсман". След България в класацията са подредени Истанбул, Непал, Салвадор, Никарагуа, Суринам и Исландия.