Спипаха и пуснаха престъпен тандем

Архив Варна

13-01-2010, 11:14

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Варненската полиция спипа двама крадци, обрали няколко къщи, разпита ги и ги пусна. Материалите срещу тях са докладвани в районнна прокуратура. Напълно възможно е  в хода на разследването на бял свят да излязат и други престъпления извършени от тандема, твърдят криминалистите. По данни на полицията и двамата имат криминални досиета и вече са били осъждани.
27-годишният Здр. Н. от Варна и 36-годишният Р. Сл. 36 г.  имали свой стил, към който се придържали при всички обири. Те нападали предимно частни жилища, като първо се уверявали, че собственици ги няма вътре. Разбивали патрона на входната врата и вземали най-ценното, като се ориентирали предимно към техника.
ЛСД – монитор, джобен компютър и мобилен телефон са откраднати от дуета от апартамент на ул. "Ген. Колев". Следващата спирка на престъпниците било жилище на ул. "Кап Соларов". Откраднатите оттам вещи са идетнични на предните -  ЛСД монитор "Хюндай", монитор "LG", цифров фотоапарат "Практика" и мъжко кожено яке. От дом на ул. "Д-р Железкова" задигнали компютър "Тошиба", мобилен телефон, кецове "Бенетон" и сребърни накити.  Последната им доказана засега кражба е от дом на ул. "Баучар". Оттам е откраднат само компютър "Хюлет Пакард".
При задържането на крадците е установено, че всички открадна вещи вече са продадени и не могат да бъдат възстановени. Предполага се, че по-голямата част от тях са били оставени в заложни къщи. Работата по случая продължава.