Гражданско движение зове: Търсете отговорност за дупките по улиците

Архив Варна

13-01-2010, 14:07

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Най-голямото гражданско обединение в България "Движение за национално единство и спасение - ДНЕС" призова кмета на Добрич Детелина Николова да потърси отговорност от служителите на общинската администрация и фирмите-изпълнители на така наречените "ремонти", отговорни за състоянието на добричките улици. В противен случай, от "ДНЕС" ще призоват добричлии да предявяват съдебни искове срещу общинската администрация, да не спазват общинските наредби и да не плащат местни данъци и такси. От движението изпратиха писмо до медиите и кмета във връзка с драматичното състояние на улиците в Добрич и недопустимото бездействие на местната администрация.


В писмото се казва: "Всички градски магистрали, районни артерии и главни улици са изградени преди повече от 20 години и експлоатационният срок на носещия пласт асфалтобетон отдавна е изтекъл. От години гражданите на Добрич трошат автомобилите си по разбитите улици на града. Извършват се някакви "ремонти", но след по-малко от месец, положението се влошава, настилката се разрушава, пътят пропада".


"ДНЕС" протестира, че държавата - в лицето на община Добрич, абдикира от задълженията си по обществения договор за опазване живота, здравето и безопасността на хората.
Отвореното писмо идва в момент, когато по улиците в Добрич зейнаха огромни ями след разтопилия се лед преди Нова година.