Пътищата са мокри, расте броят на катастрофите

Архив Варна

14-01-2010, 06:22

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Рязко се покачи броя на катастрофите през последното денонощие във Варненска област, след като вчера цял ден валя.  Предния ден бяха по-малко от 20, а през последните 24 часа са регистрирани 33 пътни инцидента, казаха дежурните от КАТ. При тях има пострадали двама пешеходци. Те са откарани в болница без опасност за живота. Според пътна полиция един от основните проблеми е, че повечето шофьори, особено по-младите, не се съобразяват с мокрия и хлъзгъв асфалт и карат с несъобразена скорост. Това има по-малко време за реакция и обикновено води до инциденти.
Мокри и хлъзгави са и улиците във Варна. В момента няма катастрофи, казаха от централата на "Ласиа" такси. Всички светофари работят нормално и няма промени в организацията на движението. Трафикът е нормален за този час на деня. Движението в посока центъра от всички квартали е натоварено. По кръстовищета на повечето булеварди се чакат поне две-три емисии на свефотара, докато успеете да минете на зелено. Затова - сложете си коланите, запалете фаровете, въоръжете се с търпение и карайте внимателно.

Близо до "Пикадили парк", в посока към Златни пясъци, преди броени минути стана катастрофа, при която няма пострадали хора. Лека кола предизвика инцидента на излизане на булеварда от странична пресечка. Катастрофата не пречи на движението.