Боби Цанков нямало да свидетелства срещу братята Маргини

Архив Варна

14-01-2010, 08:37

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Градският прокурор на София Николай Кокинов заяви в сутрешния блок на БНТ, че радиоводещият Боби Цанков не е имал намерение да свидетелства срещу братя Маргини, но е съдействал, като е свързал прокуратурата със свидетели.
"Те са охранявани на сигурно място и възнамеряваме да използваме всяка ценна информация", добави Кокинов. Той отказа да обяви точният им брой, но отбеляза, че са повече от един.
В деня на убийството на 5 януари в центъра на София са били изпратени екипи и още от тогава свидетелите са под полицейска охрана.
"Г-н Цанков винаги е изразявал едно самодоволство по отношение организацията на личната си охрана и никога не е искал съдействие от нас и е парадирал с възможностите си, в смисъл, че се движеше с брониран автомобил и с охранители. Така че, в този смисъл, винаги, когато съм му задавал този въпрос, той е реагирал по този начин: Аз съм си оправил нещата. Проверяваме всички разумни, логични версии. Г-н Цанков е наранил множество интереси и е бил пресечна точка в това отношение на много хора, които вероятно така хранят недобри чувства към него. Имайте ниу доверие, запазете търпение и не искайте от нас да извадим всички доказателства на показ. Уверявам ви, че и днес ще поднесем множество изненади на широката общественост", каза за националната телевизия прокурор Кокинов.