Половин година фиркан шофьор ще дава автографи

Архив Варна

14-01-2010, 12:30

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Пиян шофьор бе осъден да се подписва половин година. 36-годишният добричлия Тихомир Т., заловен да шофира в нетрезво състояние, получи "пробация". Магистратите от Районния съд в Добрич одобриха сключеното между него и Районната прокуратура, споразумение за решаване на наказателното дело. Подсъдимият ще изтърпи пробационните мерки "задължителна регистрация по настоящ адрес" и "задължителни срещи с пробационен служител" за срок от шест месеца. Лишен е и от право да управлява моторно превозно средство за срок от една година и осем месеца.


Тихомир се призна за виновен, че на 1 октомври м. г. е управлявал лек автомобил "Опел Вектра" с концентрация на алкохол в кръвта от 3,34 промила. Водачът бил спрян при полицейска проверка в 23,30 ч. в ЖК "Иглика" в Добрич. Взетата на място проба с дрегер е показала наличие на 3,14 промила алкохол. След това е отведен в МБАЛ-Добрич, за кръвна проба, която е показала по-високата концентрация.


Обвиняемият заяви пред съда, че разбира последствията на споразумението като влязла в сила присъда и доброволно го е подписал.