Създайте днес мечтаната реалност с мислите си

Архив Варна

15-01-2010, 07:41

Автор:

EЛЕНА ПЕНЧЕВА, консултант астрология, терапия с цветни есенции по метода на д-р Бах

Всичко от Автора

Днешният ден съдържа енергията на едно ново начало и истинския потенциал да почувстваме най-сетне настъпването на Новата година. Той започва с новолуние и пълно слънчево затъмнение, което от България ще се наблюдава като частично в продължение на около час от 8:13. Затъмнението е в Горен Лунен възел и това носи блестящи перспективи за онези от вас, които наистина са готови и желаят да променят живота си в дадена област, а защо не и изцяло.


Астрологична картина на деня за 15 януари

Слънце в Козирог

Луна в Козирог, 1 лунен ден, Новолуние


Знакът на затъмнението Козирог ще изисква поемането на пълна отговорност за бъдещето и продължителни усилия за  постигането на удовлетворителен резултат, но затова пък гарантира стабилен и устойчив във времето растеж и реални постижения.

Онези, които сега могат ясно и категорично да формулират пред себе си онези приоритети, на които са готови да посветят живота си ще могат да постигнат качествени промени, особено ако целите им са насочени към преминаването на по-високи нива в бита, взаимоотношенията или реализацията.

По време на Новолунието нашите лични потребности излизат на преден план и поглъщат цялото ни внимание. Когато новолунието е съпроводено и със слънчево затъмнение тази тенденция се увеличава многократно. Възможно е липсата на удовлетвореност да наруши както емоционалния баланс, така и физическия комфорт на мнозина. Не се поддавайте на депресия и униние, а потърсете скритите причини за неприятните усещания, ако случайно почувствате дискомфорт в сутрешните часове.

Днес повече от всякога е необходимо да поддържате високо сътояние на духа. Вселената е отворена към всяка мисъл и намерение, готова все едно да направи моментална снимка. Доволни ли сте от това, което виждате??? Ако не сте, побързайте да промените посоката на мислите си, за да бъдат те в синхрон с онази реалност, която желаете за себе си и света около вас. Създавайте си такива мисловни образи, които желаете да видите осъществени. Направете знакова постъпка, с която да заявите намерението си да тласнете живота си в нова посока, ако имате нужда от това. Планирайте своето бъдеще по начин, който би ви удоволетворил максимално. Не е необходимо да действате сега, нито да обмисляте задълбочено и подробно как ще бъде осъществено всичко това. Просто визуализирайте резултата и му се насладете като на вече постигнат.

Присъствието на Венера подчертава необходимостта от това нашите планове и намерения да бъдат тясно свързани с близките хора и обкръжението ни. Успехът на делата ни сега повече от всякога ще зависи от поддръжката на другите и тяхното одобрение. Поради това е необходимо както да помислим и разберем от какво се нуждаят хората, които са скъпи на сърцето ни или важни за осъществяването на житейските ни проекти, така и да обсъдим с тях нашите намерения и идеи и да се съобразим с тяхното мнение и отношение.

На всички пожелавам много Вяра, Светлина и Любов в сърцата през днешния ден! Оставете миналото зад гърба си и поемете с чиста душа към бъдещето.


Работа и бизнес

Ако има в живота ви работа или дейност, на която сте готови да посветите усилия, време и средства, очертайте пред себе си перспективите, в които желаете тя да се развива. Вашата преданост ще бъде със сигурност  възнаградена. Днешното новолуние ще зареди последователните и упорити хора с воля за успех, въпреки евентуалните трудности и прегради. Спирането на Меркурий в следобедните часове пък ще предизвика хаос в комуникациите, транспорта и обмена на информация. Може би работната седмица приключва тъкмо на време, за да ни даде възможност да се предпазим от грешките, характерни за суматохата, която предизвиква този пакостник.

Здраве, хранене и красота

По никакъв начин днес не бива да се натоварвате - нито физически, нито психически. Избягвайте ситуации и хора, които могат да станат причина за вашия дискомфорт. Ако не можете да отмените ангажиментите си, то поне се старайте да си правите дълги почивки, по възможност в усамотение и на чист въздух.

Релаксиращ масаж на ставите и сухожилията ще се отрази добре във вечерните часове. Подходящи за кожата са дълбоко подхранващи и почистващи процедури и маски.

Менюто трябва да е леко, с повече листни зеленчуци и кореноплодни растения. Да се избягват люти, горещи храни и алкохол.

Заболяванията на днешния ден могат да се окажат продължителни и опасни. Уязвими са костите, ставите, сухожилията и кожата. Липсата на любов, взаимност и емоционалният дисбаланс могат да предизвикат алергични кожни реакции.