Калиакра излиза за победа срещу Миньор

Архив Варна

15-01-2010, 15:02

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

За седма победа във Висшата лига при мъжете излизат волейболистите на "Калиакра". Каварненци са втори в класирането и утре посрещат третия в таблицата "Миньор" (Перник). В първия кръг през тази година гостите почиваха и срещата им в черноморския град ще бъде първа за тях през пролетния дял. Отборът на "Калиакра", воден от новия си треньор Петър Дочев, пък започна 2010 г. по най-добрия начин, постигайки ценен успех в Пловдив. 


ВарнаУтре разбра, че за перничани почивка между двата полусезона почти е нямало и с изключение на дните около Коледа и Нова година, тренировъчният процес не бил прекъсван. В седмицата определена за трансфери в Перник пристигнал либерото на ВК "Монтана" Диян Боюклиев. Това е и единственото попълнение в отбора, като никой от останалите играчи не е напускал клуба. Запазвайки колектива от есента, треньорското ръководство цели да затвърди добрите изяви на клуба и да гони поставената цел пред отбора - класиране за Суперлигата през следващия сезон.


Място в най-висшия волейболен ешалон у нас гони и "Калиакра", който има равен брой точки с лидера Габрово. Именно заради това каварненци ще се опитат да се възползват от домакинството си в събота и да запишат пореден успех. Треньорът Петър Дочев сподели за  ВарнаУтре, че единствено Петър Узунов е с лека контузия, но тя няма да му попречи да вземе участие срещу перничани.


Ето и програмата за предстоящите срещи във Висшата волейболна лига: 15 януари от 17.30 ч: КВК Габрово - Черно море БАСК, 16 януари УНСС - Виктория Волей (16 ч), Калиакра – Миньор (17 ч).