Варненските вестници в събота

Архив Варна

16-01-2010, 08:01

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Бъдещето на предсрочно освободените затворници присъства на страниците на всички варненски ежедневници днес. Колкото са газетите толкова са и гледните точки към темата.

"Пускат затворници в общината", съобщава гръмко първа страница на "Народно дело". И уточнява, че пандизчиите са бивши, а идеята е кметството да им направи лични документи и адресна регистрация. То какво друго, едва ли някой ще си е помислил, че общината може да се превърне в свърталище на затворници пък и всички знаем, че в билдинга е по-вероятно да срещнеш бъдещ, отколкото бивш затворник.


"Позвънете" пък ни съобщава, че предсрочно освободените ще бъдат настанявани в общински и държавни "защитени жилища". Освен това голямото кметство е заделило и 10 000 лева от парите на данъкоплатците, които са предназначени за джобни пари на експандизчиите. Е, не ща сега някой да каже, че нямало смисъл да си плащаме данъците.


"Пускат интернета на пандизчиите", научаваме от уводното заглавие на 4 стр. на "Черно море". Сега да не си помислите, че им е бил спрян - нета, не просто във варненския затвор ще бъде изградена интернет мрежа. Помислено е и за самите пандизчии - в специално помещение те ще имат някакъв, но силно ограничен достъп до световната мрежа. Тоест ще могат да използват само сайтове, които предварително са били одобрени. Толкова за затвора!

Другата тема, която пррисъства на страниците на местната преса е изборът на Георги Илиев за футболист номер едно във Варна за 2009 година. Честито на печелившия! Вече никой не си спомня за Кривия.

От едно чисто потребителско заглавие от 3 стр. на "Черно море" научаваме, че "Приемът в яслите стана целогодишен". Вестникът цитира зам.-кмета Христо Бозов, който уверява читателите, че вече списъците с одобрените кандидати ще излизат всеки месец на 20-о число.


От уводното заглавие на "Позвънете" пък става ясно, че "4 деца от дом растат без ЕГН". Три от хлапетата са родени в чужбина и без този номер все едно не съществуват за света - нямат право на здравни осигуровки, не могат да бъдат осиновени или настанени в приемни семейства.

"Вадят списък с калпави лечебници", информира "Народно дело", като разяснява, че едва след 20 януари ще стане ясно дали във Варна и областта има болници, които не могат да сключат договор със здравната каса, тъй като не отговарят на новите критерии за качество. Най-важният критерий е здравните заведения да оказват 24-часова спешна медицинска помощ, подчертава вестникът.

В импровизирана рубрика "Препоръчваме ви да прочетете" пък попада "2009 година, обзорът" от 11 стр. на "Черно море". Там под заглавието "Бойко бесен на Маркес, инструментът на Сокола става хит", ще се посмеете от сърце, тъй като остроумната и забавна сатира просто прелива от страницата.