Пазете сe от силни чувства и неразумни постъпки!

Архив Варна

16-01-2010, 08:00

Автор:

EЛЕНА ПЕНЧЕВА, консултант астрология, терапия с цветни есенции по метода на д-р Бах

Всичко от Автора

В неделя можете да насочите и канализирате своята енергия в творчески и съзидателни дейности или активен спорт. Всяко занимание е добре дошло, стига да не бездействате. Пасивността днес може да доведе до спад в настроението, поддаване на страхове, депресии и мнителност, което отново ще ви тласне към кавгаджийско настроение.

Съботният ден ще започне за много от нас може би твърде делнично и прагматично. Настроението е сериозно, делово, чувствата и емоциите контролирани. Всяко действие, постъпка или начинание ще бъде подкрепено с разумни доводи и насочено към конкретни резултати. Ако сте решили да прекарате това време в безцелно шляене и повърхностно общуване, ще ви бъде трудно да си намерите компания.


Астрологична картина на уикенда - 16-17 януари

Слънце в Козирог, Луна във Водолей, 2-3 лунни дни


Сега общото настроение е подчинено на деловата организираност. По-добре посветете времето на домакинска работа, подреждане и изхвърляне на непотребни вещи. Удачни са също и дребни домашни ремонти. Ако имате някакво хоби, съботата е идеалният ден да му се посветите изцяло - никой няма да бъде в състояние да разсее вниманието ви.

Всяка дейност, изискваща концентрация и внимателен подход, е подходяща и ще донесе удовлетворителни резултати.

Интелектуалната дейност също ще бъде на ниво, а усвоената информация ще се запази за дълго в съзнанието ви.

Ако работната седмица не ви е стигнала, за да приключите с текущите си задачи, през уикенда можете спокойно да наваксате и да отметнете много работа. Ако пък за вас по принцип събота е работен ден, можете да направите добро впечатление на шефа си, а при допълнителни благоприятни обстоятелства - да си издействате похвала, повишение или допълнително възнаграждение.

Във вечерните часове са възможни дребни конфликти и известно напрежение по отношение на отстояване на лични позиции сред приятелско общество или разминавания в приоритетите.

Нетърпението и прибързаността ще завладее много от нас, а желанието за незабавен резултат може да създаде доста критични ситуации. Резките и необмислени постъпки създават потенциална опасност от травми.

Грубост и наглост, проявена от мъжката половина на човечеството, може да развали съботната вечер на голяма част от представителките на нежния пол. Повишената раздразнителност ще намали контрола над емоциите, но деструктивните действия едва ли ще ви донесат дългосрочно удовлетворение. Ако не искате на сутринта да се срамувате от постъпките си, не ставайте сами инициатори на конфликтни ситуации.

Бъдете внимателни и зад волана и, ако не е крайно необходимо, по-добре не шофирайте.

В неделя можете да насочите и канализирате своята енергия в творчески и съзидателни дейности или активен спорт. Всяко занимание е добре дошло, стига да не бездействате. Пасивността днес може да доведе до спад в настроението, поддаване на страхове, депресии и мнителност, което отново ще ви тласне към кавгаджийско настроение.

Бъдете открити и активни в контактите си - неделният информационен обмен може да ви поднесе много свежи идеи и добри решения. Следобедните и вечерните часове посветете на почивка и пълна релаксация.

По-философски настроените хора могат да постигнат дълбочина и ширина на възприятията си. Чувствителните натури пък са застрашени от крайни реакции по отношение на ситуацията, в която се намират. Тях бих посъветвала да посветят вечерта на усамотение и покой, да потърсят удоволствие в хубава музика или интересен филм.

Здраве, хранене и красота

Можете да консумирате всичко до насита - организмът сам се контролира и изисква полезните за себе си вещества.

И през двата почивни дни физическата активност ще ви помогне да си спестите много неприятности, ще канализира енергията ви и ще ви предпази от извършването на неразумни постъпки под въздействие на силни чувства.
 
Посощение във фризьорски салон сега е почти задължително за дамите, които желаят екстравагантна прическа, тряен цвят или форма, която ще се запази за дълго.

Кожата усвоява пълноценно всякакви подхранващи вещества.

Уязвими зони са устата, зъбите, небцето, очите, ушите и тилът. Нервната система е силно възбудима. Трябва да освобождавате веднага негативните емоции, да бъдете внимателни в реакциите си и да избягвате контакти, които ви натоварват.

На всички пожелавам приятна почивка и много добро настроение!