Евроинс Черно море победи Ямбол

Архив Варна

16-01-2010, 18:37

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

Изключително важна победа с 90:82 постигнаха баскетболистите на Евроинс Черно море срещу Ямбол в среща от поредния кръг на държавното първенство. С успеха варненци си гарантират почти сигурно място в първата четворка преди турнира за купата на България. Това ще позволи на „моряците” да бъдат поставени при жребия за първия кръг на надпреварата.


Изключително силен мач изигра Крум Дойчинов, вкарвайки 24 точки, овладял 11 борби и още 6 асистенции. Македонецът Димитър Мираковски добави 21 точки от които 5 тройки. Решаващи за успеха на домакините се оказаха изявите на капитана Симеон Ценов в последните секунди на двубоя. Ценов открадна една топка, тръгна сам към коша и бе фаулиран. Умишлено нарушение, два наказателни удара и топка за варненци. Капитанът не пропусна от линията, кош в следващата атака и +8 54 секунди преди края.


В зала „Конгресна” да подкрепят своите любимци бяха дошли около 30-на момчета от Ямбол. Заедно с агитката на Черно море, феновете създадоха една прекрасна атмосфера, а баскетболистите се отблагодариха с добра игра.


След края на двубоя старши треньорът на варнанци Даниел Димитров заяви: „Доволен съм от победата, но не и от игата през голяма част от мача. Искам да виждам отбора да играе така както през последните 10 минути. Тези 8 точки разлика са много важни предвид загубата ни в Ямбол с 5. Имаме повече точки в класирането и по-добри показатели от тях. Трябва да останем задължително сред първите четери тима.”


В друга среща от днес Левски победи Черноморец Бургас с 107:89.