Съдът заседава в неделя заради Големия Маргин

Архив Варна

17-01-2010, 08:02

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Софийски градски съд е обявил за днес  заседанието загледане на мярката за неотклонение на Красимир Маринов - Големия Маргин, тъй като в неделя изтичат 72-та часа предварително задържане с прокурорско постановление. Срещу него е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици.
Красимир Маринов беше задържан във връзка с убийството на Боби Цанков, но миналия четвъртък освободен поради липса на доказателства за връзката му с разстрела. Въпреки това заместник-градският прокурор на София Роман Василев обяви вчера, че поръчители на убийството на Боби Цанковса братята Красимир и Николай Маринови - Маргините. Те поръчали убийството, за да му попречат да доведе ключов свидетел срещу тях в прокуратурата. Показанията на този свидетел щели да помогнат да се разплете съдебната сага по делото срещу братята за поръчителството на убийствата на Иван Тодоров-Доктора, Никола Дамянов и ген. Любен Гоцев.
Той като Малкия Маргин все още е в неизвестност, засега разследващите работят само с брат му. Малко след като беше освободен след задържането му за убийството на Цанков, той отново попадна в ареста, този път заедно със Стефан Бонев Сако. Четвъртото му обвинение е за наркоразпространение.
Съдът може да определи днес мерките за неотклонение и на още седем столичани. Те бяха арестувани по време на поредната мащабна полицейска операция, този път срещу разпространението на дрога.