Калиакра натупа Миньор и излезе начело във Висшата лига

Архив Варна

17-01-2010, 12:03

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Волейболистите на Калиакра победиха с 3:1 гейма Миньор (Перник) в среща от  втория пролетен кръг на първенството на Висшата лига по волейбол за мъже. Успехът изкачи каварненци начело в групата, тъй като досегашният водач КВК Габрово изненадващо се издъни у дома от Черно море БАСК.
Домакините от Каварна спечелиха първата част само след 25 минути игра - 25:14 точки. Възпитаниците на треньора  Петър Дочев поведоха и във втория гейм на срещата и до второто техническо прекъсване водеха с 4 точки на съперника. В заключителната му част обаче те допуснаха няколко неточни изпълнения и  Миньор спечели гейма с 26:24.
Следващите два гейма отново бяха изключително оспорвани и това опъна нервите на зрителите в зала "Олимпиада" до краен предел. Калиакра надделя в тях с 30:28 и 25:23, а с това надделя в двубоя и с 3:1 гейма.
“Започнахме много силно, с изключително добра концентрация, бяхме много сигурни на сервиса и почти унищожехме съперника през първия гейм. След това решихме, че мачът вече е свършил, поведохме се по тяхното бавно темпо, полека-лека дадохме заден и  две глупави грешки ни костваха гейма. Добре, че успяхме да се съвземем след губещ трети гейм, върнахме се в мача и в крайна сметка се победихме с победа. Мисля, че бяхме по-добрият отбор, въпреки протестите на гостите и претенциите им към съдиите", каза след мача треньорът на домакините Петър Дочев.
"Съдиите бяха уплашени и свириха в полза на домакините. Калиакра е добър отбор, но не беше необходимо съдиите да им помагат”, заяви пък наставникът на гостите от Перник Ангел Василев.