Отвличане по селски

Архив Варна

17-01-2010, 14:00

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Мъжко трио от Старо Оряхово разигра селския вариант на отвличанията. За разлика от бандата на Наглите, които за всички отвличания са успели да "причепелят" повече от 15 млн., нашенците измъкнали 180 лв. И, ако наглите ги разработваха и разследваха няколко години докато се стигне до арести, тримцата от Старо Оряхово бяха разкрити от варненските полицаи за няколко часа.
Пишман похитителите са трима безработни младежи на по 21 и 23 години. Двама от тях са набори, а третият - най-младият, е обявен за издирване и арестуването му е въпрос на броени часове. По данни на ОДП Варна и за тримата това ще бъде първия сблъсък със Закона, но за сметка на това и тримата ще го помнят цял живот. Срещу тях е образувано предварително производство за отвличане, средна телесна повреда и грабеж.
Селският екшън се разиграл в събоща през нощта във Варна. Тримата бабаити, както е по правилник, се движели с кола. В техния случай с потрошена стара лада. те нападнали на улицата 29-годишен мъж от Долни чифлик, натикали го в руското возило и го откарали в Голен чифлик. По пътя мъжът отнесъл порядъчно количество бой и бил заплашван с пистолет и нож. В крайна сметка старооряховските наглеци отмъкнали от човечеца 180 лв. и мобилния му телефон.
Пострадалият успял да се измъкне и отишъл веднага в полицията. Според медицинското му свидетелство след побоя той е със счупена челюст и строшен нос. Полицаите са направили оглед и на местопроизшествието. Случаят е докладван в окръжна прокуратура.