Гръцки фермери блокираха границата

Новините

18-01-2010, 10:10

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Граничният контролно-пропускателен пункт Илинден-Ексохи е блокиран от 2 часа от гръцки фермери. Колите и автобусите преминават нормално, пунктът е затворен само за товарни автомобили, които трябва да бъдат пропуснати в интервала между 15.00 и 17.00 часа, съобщи националната телевизия.


Очаква се гръцките фермери да решат за часа на затваряне и на контролно-пропускателния пункт Кулата-Промахон, както и дали ще има специален режим за някои от преминаващите оттам автомобили и товарни коли.
Според първоначалната информация протестите на гръцките фермери може да продължат десет дни. Поддържаме постоянна връзка с гръцките власти. Това каза за Сутрешния блок "Денят започва" началникът на Гранично-полицейското управление в Петрич Йордан Недялков.


Областният управител на Благоевград Валери Смиленов заяви за БНТ, че заради блокадата се очакват големи загуби за туризма и бизнеса. Той допълни, че ще бъдат уточнени обходни маршрути с гръцките власти.
Заради протестите на фермерите МВР съветва българските граждани да не пътуват към Южната ни съседка в близките десетина дни.