Турски автобуси затънаха в преспи, има затворени пътища в Добричко

Архив Варна

19-01-2010, 07:56

Снимка:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Снежният ад в Добричко блокира турски автобуси в преспите. Тази нощ турски автобус е бил изтеглен, след като е заседнал в огромни преспи между селата Хаджи Димитър и Поручик Чунчево, научи ВарнаУтре от кмета на Каварна Цонко Цонев. Рано тази сутрин в Областния съвет за сигурност е постъпил и сигнал за още един турски автобус с пътници, заседнал в преспите отново в района на село Хаджи Димитър.


На места преспите в този участък, образували се от силния вятър са над метър, съобщи кметът на каварненско село Хаджи Димитър Йовчо Бончев “Днес хляб при нас в селото няма да пристигне” – заяви Бончев и поясни, че за един ден това няма да е проблем за жителите на селото.


Пътищата в цялата община Каварна са непроходими, каза Цонко Цонев "С машините, които закупихме БТР и роторен снегорин, успяхме да почистят града. Въпреки това обаче заради неспирния валеж и силен вятър пътят от града до морето е непроходим. В момента в общинския хотел “Каварна” са блокирани футболистите на “Добруджа” и “Калиакра”, които са на зимна подготовка при нас. В ранните часове на деня с високопроходим автомобил на общината до болницата в морския град е превозена 16-годишна родилка", допълни още Цонев. ВарнаУтре научи още, че болен на хемодиализа от село Българево обаче очаква пътищата да бъдат почистени, за да може да бъде превозен до здравното заведение. От снощи каварненското село Българево е без ток и вода.


Затворен за движение път I-9 Балчик – Оброчище - Албена – Кранево, съобщиха от Областно пътно управление. Към 9 ч. временно задвижение са затворени и пътните отсечки Добрич-Житница-Пчелник, Добрич- Владимирово-граница с Варна, Добрич-Одринци-Ведрина-граница с ОПУ-Варна, Добрич-Методиево–Преселенци - Сърнино. Работи се приоритетно за почистване на основните пътни артерии в областта – Добрич-Варна, Добрич-Силистра, Добрич-Албена, Добрич–Балчик, Добрич-Ген. Тошево, Добрич-Крушари. Непроходими са всички пътища на територията на община Крушари. В Добричко продължава да вали сняг и духа силен вятър.