Новобранци достигнаха до спор за титла

Архив Варна

19-01-2010, 10:43

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Ако искате да нападнете Америка, няма по-подходяща дата от 7 февруари. Тогава ще се състои най-голямото спортно събитие – финалът по американски футбол Супер Боул. Религия за американците – единственото събитие събиращо пред телевизорите цяла една нация. Улиците са пусти, магазините не работят, армията също гледа. До 7 февруари трябва да се изиграят само финалите в конференциите, а какво се случи на полуфиналите в следващите редове.
 
Изненадващо Ню Йорк Джетс се класираха за финала на конференция AFC. "Свръхзвуковете" не бяха сложени в сметките, но объркаха плановете на ЛТ и компания, побеждавайки Сан Диего със 17:14. На почивката въобще не се предвещаваше такъв развой на събитията. "Светкавиците" водеха само със 7:3, но не допускаха нюйоркчани да влязат в енд зоната. За това помогна много и кикерът Найт Кийдинг, който пропиля 2 филд гола. В средата на трета четвърт защитниците на Сан Диего пресякоха и пас на новобранеца Марк Санчес, но всичко добро за тях в тази среща приключи в този момент. Куотърбекът на "Светкавиците" Филип Ривърс подаде към Ладеймиън Томлинсън, но той не успя да улови топката, която се удари в петата му и за нещастие попадна в ръцете на Дарел Рийвс. При следващото нападение, Ривърс отново метна топката на хаос и този път Джетс се възползваха от това записвайки няколко разигравания след това тъчдаун, чрез Дъстин Келър, след 2 ярда пас на Санчес. 8 минути преди края на двубоя гостите водеха вече със 17:7, след като рънинбекът Шон Грийн бе изтърван от защитата на Сан Диего. Грийн пробяга 53 ярда и отбеляза нов тъчдаун. В оставащите минути "Светкавиците" имаха шанс да изравнят, но отново бяха провалени от Лийдинг, който пропиля трети филдгол. 2 минути преди да изтече времето Сан Диего все пак отбеляза тъчдаун чрез Рийвърс, но не успяха да спечелят кикретърна и Джетс триумфираха. Интерестното за Ню Йорк е че е воден от трима новобранци - старши треньорът Рекс Райън, куотърбекът Марк Санчес и рънинбекът Шон Грийн, който във втори пореден плейофен двубой пробяга повече от 100 ярда.
В спора за титлата Ню Йорк Джетс ще срещне Индианаполис. "Жребците" не срещнаха никаква съпротива от Балтимор. "Гарваните", които се славят с най-добрата си защита и с новобранеца Майкъл  Оуър (б.а. - главен персонаж във филма "Сляпата страна" със Сандра Бълок), не успяха да достигнат до Пейтън Менинг. Допълнително бяха трагични и  в защита и логично загубиха с 3:20.
Във финала на NFC ще се срещнат поставените под номер 1 и 2 Ню Орлиънс и Минесота. "Светците", водени от безгрешния този сезон Дрю Блес пенсионираха Кърт Уорнър и не позволиха на Аризона за втора поредна година да играят на Супер Боул.Срещата започна повече от отлично за "Чинките", след като още в първото разиграване Тим Хайтауър пробяга 70 ярда за тъчдаун. Но още на полувремето "Светците" водеха с 35:14 и практически бяха спечелили мача. Кариерата на Уорнър завърши само с една титла, но той изведе до Супер Боул смятаните за най-слаби отбори в NFL Сейнт Луис и Аризона, а освен това държи и трите най-добри постижения постигани в мач за трофея "Винс Ломбарди".
В събота в спора за титлата на NFC Ню Орлиънс ще срещнат Минесота."Викингите" размазаха Далас, като главни герои в мача бяха вечния Бред Фарв, уайлдрисивърът Сидни Райс и цялата защитна формация на тима. 40-годишният Фарв подаде за 4 тъчдауна, 3 от които бяха в ръцете на Райс. В същото време звездата на "Каубоите" Тони Ромо, се запознаваше с тревното покритие на стадиона, след като "Викингите" му направиха цели 6 сака и уловиха негов пас. Така бе фиксирано крайното 34:3 в полза на Минесота.



Резултати
Ню Орлиънс - Аризона    45:14
Индианаполис - Балтимор    20:3
Минесота - Далас    34:3
Сан Диего - Ню Йорк Джетс    14:17