Владимир Чавдаров е новия окръжен прокурор на Варна

Архив Варна

19-01-2010, 11:12

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Досегашният началник на военноокръжна прокуратура Варна Владимир Чавдаров от час е новият окръжен прокурор в морската столица. Той беше избран на поста от Висшия съдебен съвет с 16 гласа за и 5 против. Съперник за поста му беше досегашния шеф на окръжна прокуратура Пламен Иванов, но успял да събере само 5 гласа в своя подкрепа, казаха от ВСС.
В днешното заседание на висшите магистрати трябва да бъде избран и заместник на окръжния прокурор.му. Той е спечелил пред другия кандидат Пламен Иванов с 16 гласа за и 5 против.
Подполковник Владимир Чавдаров в от два дни е в София и тази вечер се прибира във Варна. Той беше подкрепен от главния прокурор за позицията – административен ръководител на Окръжна прокуратура - Варна.
"Наистина съм доволен, че спечелих конкурса. Изгубилият кандидат има две седмици да обжалва решението, ако не го устройва и след това встъпвам в длъжност. Работата не ме плаши и никога не ме е плашила. Преди пет години, когато пристигнах във Варна, не познавах никой, но мисля, че вече се справям много добре"", коментира новото си назначение прокурор Чавдаров.