Закъсали коли блокираха магистралата, в Аксаково обявиха бедствено положение

Архив Варна

19-01-2010, 12:37

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Закъсал автомобил предизвика огромно задръстване на изхода на Варна по автомагистрала "Хемус".  Стотици коли са заклещени в капана и не могат да мръднат, докато закъсалото возило не бъде изтеглено, казаха дежурните в пътна полиция. Те предупреждават, че скоро задръстването няма да се разчисти, затова, ако сте решили да пътувате извън Варна, минете по стария път за София и излезте на магистралата край Девня.


В посока към Варна "Хемус" също е блокиран, но от катастрофа, станала преди по-малко от час близо до разклона за Слънчево. Засега няма данни за пострадали хора, но колоната от автомобили е километрична.


Магистрала "Черно море" е проходима за автомобили при зимни условия. На места има частични заледявания. Затворен за движение е Дюлинският проход.


Няколко пътни отсечки във Варненска област са затворени заради снегонавявания. От сутринта е забаранен за движение пътя Баир Баши-Кичево, малко по-късно снегът затрупа пътя Суворово-Ветрино. Затворени са отсечките Голица - Булаир и Гроздъово-Бункера.


От областна управа Варна съобщиха, че в община Аксаково вече е обявено бедствено положение. Гражданска защита е помогнала да бъдат извадени от преспите два ТИР-а и два микробуса, в които имало 10 човека. Возилата са изтеглени, а хората вече са по домовете си, увериха дежурните в гражданска защита.


Засега ситуацията е спокойна само в община Белослав. Там учебните занятия все още не са отменени. 


По данни на областна управа всичката налична снегопочистваща техника е по пътищата и работи да разчистването им. Проблем има само община Девня, която търси съдействие, защото техниката, с която разполага, не е достатъчна.