Мнима анкета набърка кмета с БСП и ГЕРБ

Мисия Варна

19-01-2010, 13:14

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ, РОСИЦА ПЕНКОВА

Всичко от Автора

Мними социологически анкетьори обикалят Варна и разпитват хората дали биха гласували за четвърти кметски мандат на Кирил Йорданов. Това стана ясно на преконференция при градоначалника, който категорично отрече да е поръчвал подобно проучване, както твърдели анкетьорите. Освен въпроса за четвъртия мандат те питали още две неща - за кого биха гласували измежду Кирил Йорданов и Борислав Гуцанов и дали са доволни от състоянието на детските градини във Варна.


"Тепърва ще се появяват подобни неща", заяви още кметът без да коментира дали има подозрения кой стои зад странното проучване.


Градският шеф на БСП - Гуцанов, пък директно посочи, че това най-вероятно е активно мероприятие на ГЕРБ, целящо да всее смут между кмета и социалистите, както и между самите леви избиратели.

"Това е абсурдно. От вас чувам за подобно социологическо проучване!". Така реагира на въпроса на ВарнаУтре шефът на ГЕРБ във Варна Павел Димитров. Намерихме го на телефона на път за София. Депутатът ни увери, че макар и да шофира, използва хендсфри и може да отговаря на въпросите ни. "Това е абсолютна лъжа. ГЕРБ няма никакво отношение към социологическо проучване за кмет или каквото и да е друго в момента във Варна. ГЕРБ не може да си позволи да харчи пари за такива неща", категоричен бе Павел Димитров.