Отложиха контролата Калиакра-Шабла

Архив Варна

19-01-2010, 16:33

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Обилният снеговалеж обърка програмата за предсезонната подготовка на футболните отбори. Утре съставите на Калиакра и Шабла трябваше да се срещнат в контролен мач, който щеше да е първа проверка и за двата тима. Но невъзможността да се осигури нормален терен за игра принуди спортно-техническите щабове на двата клуба да вземат най-правилното решение - да отложат проверката и така да предпазят състезателите от травми.


"Предложихме на колегите от Калиакра, при по-добро време, да проведем срещата в четвъртък на игрището с изкуствена настилка в Каварна. Разбира се, мач може да има само ако те преценят, че имат нужда от контрола тогава. Тази проверка ние я правим преди всичко заради тях. Нашият отбор е в начална фаза на подготовка и няма да е фатално, ако започнем по-късно проверките си от предсезонната подготовка", каза за ВарнаУтре треньорът на Шабла Димчо Филев. 


Междувременно стана известно, че нападателят Дарин Тодоров, когото очакваха на проби в Калиакра, е претърпял тежка катастрофа на автомагистрала "Хемус". Голмайсторът на Панайот Волов" (Шумен) е в кома във варненската болница "Света Ана". Според официалната версия на КАТ инцидентът е станал в неделя около 10,25 часа, а автомобилът се движел с несъобразена скорост на заледен участък. Тодоров е загубил контрол и се ударил в полуремарке на спрян в аварийната лента "Ивеко". В спешния център са установили тежка черепно-мозъчна травма и обилен кръвоизлив. Според лекарите има опасност за живота на Дарин Тодоров.