Съдия даде ход на дело в отсъствието на една от страните

Архив Варна

20-01-2010, 12:40

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Председателят на административния съд в Разград Ива Колавакова-Стоева даде ход на делото, заведено от втория полицай, обвинен в изнасилване, в негово отсъствие, без адвоката му и без прокурор в съдебната зала.


Става въпрос за Драгомир Димитров, работел до лятото в СОД към ОДП Разград и обвинен заедно с колегата си Анани Велев в това, че е правил секс с 15-годишно момиче против волята му през лятото на Златни пясъци. Тъй като срещу двамата се води разследване за изнасилване, директорът на полицията в родния им град ги уволни. Те пък от своя страна заведоха административно дело срещу уволненията си и искат съдът да ги върне на работа. В понеделник съдът даде ход на делото, заведено от Велев и го отложи за 1-и февруари, защото защитникът му поиска допълнителни доказателства.


За днес беше насрочено делото, заведено от Димитров. Адвокатът му Анна Дмитриева е от Варна и заради лошите метеорологични условия не успя да стигне до Разград. С това се оправдава нейното отсъствие от съделбната зала. Няма обяснение обаче, защо самият Димитров не се е яви. В залата го нямаше и представителят на държавното обвинение, който е длъжен да присъства на процес, в който е засегнат държавен интерес. Въпреки липсата на тримата, съдия Колавакова-Стоева даде ход на делото. То се гледа при закрити врати и днес няма вариант да има решение.