Посрещнете днешните предизвикателства въоръжени с обаяние и търпимост!!!

Архив Варна

21-01-2010, 02:09

Снимка:

АРХИВ: IMPACT PRESS GROUP

Автор:

EЛЕНА ПЕНЧЕВА, консултант астрология, терапия с цветни есенции по метода на д-р Бах

Всичко от Автора

Днес много от нас, водени от идеализъм или свободолюбие ще започнат своите малки революции, проявявайки бунтарство и борейки се за онова, което считат за правилно, защитавайки своята истина. Денят е сложен. Ще се наблюдава много откритост в общуването, но взаимното разбиране ще бъде трудно постижимо. Конфликти са възможни поради необходимостта от преразглеждане на отношенията, съпроводена обаче с неправилната преценка и оценка на хора и ситуации, от която сега можем да бъдем подведени. Постарайте се да запазите неутралитет най-вече що се отнася до взаимоотношения със скъпи на сърцето ви хора.


Астрологична картина на деня - 21 януари

Слънце във Водолей, Луна в Риби, 7 лунен ден


Днес всяка дума си тежи на мястото и сътворява реалността. Внимавайте какво изричате, ако не желаете думите ви да се превърнат в реалност. А там, където сте провокирани отвън, разчитайте на собственото си обаяние и вложете целия си потенциал, за да не бъде нарушена хармонията. Обратното – проявите на строгост, излишна напористост или опити насила да убедите някого в нещо ще подредят обстоятелствата по сценарий, който нито е желан, нито е очакван. Емоционалната сдържаност, която ще бъде характерна за сутрешните часове ще получи като ответ недоволство, критика и желания за отхвърляне на обстоятелствата, очертаващи неудовлетворителните ситуации. Преувеличението в израза на чувствата обаче е още по-опасно, тъй като то ще заложи проявлението на упоритост, страх, отхвърляне и конфликти. Ако попаднете в този дуализъм и изпитате вътрешно напрежение, просто се оттеглете за кратко, забавате темпото, а ако е възможно излезте от ситуацията и се върнете за нейното доразрешавене през утрешния ден. Категорично не бива обаче да правите компромиси със съвестта си.


Днес също така е необходимо да проявите повече внимание и съобразителност зад волана. Шофирането и въобще придвижването с каквито и да са превозни средства ще бъде нервно и уморително. Ако можете отложете пътуванията – те ще бъдат съпроводени с нерви, задръствания, проблеми с общото движение, а дори и да пристигнете по живо по здраво там, накъдето сте се запътили, едва ли пътуването ще донесе резултата, който сте очаквали. Ако все пак е наложително, избягвайте емоциите, прибързаността и бъдете максимално съредототочени над онова, което се случва на пътя.


Работа и бизнес

Бъдете внимателни, избягвайте прибързани постъпки, изводи и решения. Съсредототочете се върху текуща и рутинна работа. Разсеяността, характерна за днешния ден, не е добър помощник в нови и необичайни  задачи. Да се съсредоточим днес ще бъде трудно, да предадем правилно посланията си и да вникнем в онова, което постъпва към нас като информация - също. Денят не е добър за преговори и подписване на договори и споразумения. Напомням също така, че контролните и фискалните институции и организации в момента работят активно и безкомпромисно. Въведете в ред документите си и погасете финансовите си задължения към държавата и обществените институции.


Здраве, хранене и красота

Не се поддавайте на леност и мързел днес, за да не потънете в саморазрушителни настроения. Активен спорт и физически занимания на открито ще доставят така необходимия сега баланс между тялото и духа.


От менюто следва да изключите птичето месо и яйцата, а така също и прекалено пикантните и горещи храни.


Пилинг маски с плодови киселини, последвани от подхранващи процедури ще зарадват кожата ви и ще подобрят настроението и самочувствието ви.


Уязвими днес са белите дробове, синусите, главата и зъбите. Пазете се от простудни заболявания – сега те са много опасни и могат бързо да доведат до сложни възпалителни процеси.