Виелица затвори пътя към границата

Архив Варна

22-01-2010, 18:43

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Затворени за движение са пътищата Балчик – Каварна – Шабла – границата, Каварна – Вранино – Конаре – Генерал Тошево, Каварна – Българево – Свети Никола – Камен бряг – Шабла и Конаре-Белгун-Септемврийци-Божаново-Нейково –Крапец, съобщават от Областното пътно управление в Добрич.


Затворена е още отсечката  Балчик – Каварна. Това се налага заради ТИР, препречил движението на пътното платно. Образувала се е колона и в двете посоки.
Силният вятър води до образуване на виелици и преспи на много места по първокласен  път I-9. В тази връзка ОПУ-Добрич препоръчва да не се предприемат пътувания.


Във връзка с прогнозата за предстоящо влошаване на метеорологичните условия в Североизточна България заместник-кметът на община Балчик Митко Петров разпореди проверка за наличност на стоки от първа необходимост в търговската мрежа на Балчик и населените места в региона. Кметовете на селата са инструктирани да обърнат внимание на самотно живеещите възрастни хора и да съдействат за евентуални техни нужди.


На службите, отговарящи за почистването на населените места и общинските пътища, е указано да извършват ежедневен преглед на техниката.
Почистването на улиците в селата и Балчик продължава. Ръководството на общината призова през почивните дни гражданите също да се включат в разчистването на снега пред входовете на жилищните сгради и тротоарите.


При необходимост, жителите на община Балчик могат да се обаждат на телефона на „Гражданска защита” – 72523.
От метеостанцията в Добрич съобщиха, че през нощта ще започне да вали сняг. По Черноморието се очаква да вали дъжд, в резултат на който ще има поледици. Вятърът ще се усилва и отново ще се образуват навявания на места. През почивните дни ще продължат снеговалежите. Минимална температура в Добрич ще бъде минус 13 градуса, а макисмалната стойност – минус 9. Очакваната минимална температура в неделя и понеделник ще бъде минус 19 градуса.