Ден за пречистване - освободете се от илюзиите, тревогите и страха

Архив Варна

23-01-2010, 03:55

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

EЛЕНА ПЕНЧЕВА, консултант астрология, терапия с цветни есенции по метода на д-р Бах

Всичко от Автора

Постарайте се от рано да планирате съботния ден. Той ще започне с прекрасно настроение и много вдъхновение. Можете да се захванете с каквото пожелаете – всичко ще ви донесе удовлетворение. Ако за изпълнение на вашите намерения ви е необходима помощ и подкрепа, със сигурност ще я получите от околните, стига да я потърсите. Ако ли пък нямате конкретни намерения, просто се отпуснете и помързелувайте до късно в леглото. Обмислете на спокойствие чувствата и намеренията си и си направете равносметка за изтеклата седмица. Тя беше доста бурна откъм събития и преживявания за мнозина.


Астрологична картина на уикенда - 23 и 24 януари

Слънце във Водолей, Луна в Телец

9-10 лунен ден, Фаза на луната - Първа четвърт, събота в 12:54 ч


Сега идва време да дадем израз на натрупалите се емоции - не ги преглъщайте, не се затваряйте в себе си, изяснете си отговорите на вълнуващите ви въпроси. Силата на намеренията и желанията днес правят много от нас  решителни в постъпките и убедителни в общуването.

Естествено всичко, което води до крайности влече след себе си и съответните негативни последствия. Опитайте се днес да се освободите от илюзиите, измамите и заблудите, като победите тревогите и страха, натрупали се през последните дни. Това ще спомогне за възстановяването на баланса във и около вас и ще нагоди желанията и потребностите ви според параметрите на обективната действителност.

Не бъдете твърде критични към себе си и околните - имайте предвид, че днес повечето от нас са склонни да преувеличават както своите, така и чуждите недостатъци. Ако с развитието на деня тези въпроси станат твърде настойчиви за вас, а тяхното разрешаване ви причини дискомфорт, потърсете утеха в кратко пътешествие или бавна разходка на открито.

Общуването, обучението и придобиването на конкретни знания и умения също ще ви донесе много удоволствие и дългосрочна полза. Онези от вас, които се чувстват материално стабилни и осигурени, днес могат да си позволят малко по-фриволно поведение и да посветят част от следобедните часове на шопинг. Ще се възнаградите с придобивки на добра цена, които дълго ще ви радват и служат.

И двата почивни дни благоприятстват приятелските срещи, шумните сбирки, лекото и повърхностно общуване и новите запознанства. В подобна среда сега се наблюдава висок енергиен заряд, пълноценен обмен на идеи, енергичност и активност.

В интимните връзки цари по-скоро дружеско отношение, отколкото силно привличане и страст. Опитите за задълбочено обвързване и обсебващи страсти ще срещнат повече ожесточено противставяне, отколкото приемане и разбиране, особено в нововъзникналите взаимоотношения. Но в дългосрочните връзки именно сега настъпва времето за хармонично общуване и дълбоко свързване. Любовта, в нейното най-висше проявление, ще сгрее сърцата на онези, които успяват да се разберат без думи и излишни прояви на показност в чувствата.

Неделният ден
ще бъде по-предвидим и спокоен. Можете да го посветите на активна почивка и възстановяване на силите. Подходящо е също така да обмислите задачите и приоритетите си за идната седмица. За активните хора моментът е удачен за набелязне на планове и стратегии, преразпределение на финасовите стредства и съставяне на адекватен бюджет. Силната воля и стремежът към победа сега вдъхновяват мнозина. Имайте предвид това - не сте единственият играч на сцената и този факт следва да ви държи будни и внимателни, да ви предпазва от  прояви на твърде голямо самочувствие или щестлавие. Ще успят онези, които имат ясни цели, дръзки желания и отговорност към всички заинтересовани лица.

Здраве, хранене и красота

И през двата дни е препоръчително да проявите въздържание в консумацията на тежки храни. Събота е подходящо да проведете еднодневна разтоварваща диета, като насочите предпочитанията си към повече плодове и зеленчуци. Избягвайте течните храни.

За баланс препоръчвам водни процедури, които са изключително полезни в момента.

Обратно пък - в неделя, консумирайте повече течности. Водата сега има пречистващи и лечебни свойства. Времето е подходящо за всякакви разкрасителни и подхранващи кожата процедури. Посетете своя фризьор, ако желате да подсилите растежа или да освежите цвета на косата си.