Варна ще вика за Левски и Тити

Архив Варна

24-01-2010, 12:55

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

Евроинс Черно море загуби изненадващо от Спартак Плевен със 75:93. 


Изненадваща не е загубата, а огромната точкова разлика между двата отбора. Само 2 точки по-малко и сега нямаше да четем тази статия, тя щеше да е безсмислена. Това поражение променя коренно ситуацията в мъжкото първенство. За да са сигурни, че остават в четворката, въпреки временното трето място, баскетболистите на Черно море трябва да се молят Левски просто да победи Спартак. Е, естествено има вариант и сами да победят Лукойл във Варна, но колко от тях самите вярват в това. При победа на плевенчани започват едни безкрайни сметки и изчисления, в които почти навсякъде варненци са губещи.


Ситуацията в момента е следната:



В следващия кръг се срещат:
Евроинс Черно море – Лукойл Академик
Левски – Спартак
Рилски спортист – Ямбол
Балкан – Черноморец

Тук започват сметките!

При победа на Левски, без значение на всички останали резултати, варненци остават в четворката. Черно море има по-добри показатели от Ямбол и Рилецо и съответно каквото и да се случи между тях е без значение. Това важи дори и при загуба на Балкан от Черноморец.


Ако Тити и Левски решат да загубят обаче ситуацията става доста неприятна. По-точно варненци губят 4-то място. Минимум 3 отбора, а може и 4-ри, спорят за едно място (приемаме, че Балкан бият Черноморец и стават със 7-7, другото е сензация), класация, в която „моряците” са губещи и съответно труден противник в турнира за купата на България.


Какво остава тогава като варианти? Победа над Лукойл или победа на Левски или и двете. Аз залагам на второто. Дано Тити забрави споровете си със Симеон Варчев. Защото, ако иска да направи мръсно, то има удачен момент. 


Хайде Тити!!! За първи път в „Конгресна” тайничко ще си шептят и ще те подкрепят, че дори и „само Левски” ще си припяват.