Родилки търсят помощ в бедствената обстановка

Архив Варна

24-01-2010, 15:53

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Кметът на община Добричка Петко Петков по спешност през нощта е насочил снегорини по общинската пътна мрежа, за да бъде докарана родилка от село Пчелино до Добрич. Жената е постъпила в МБАЛ-Добрич точно 0 часа и 45 мин, малко преди да роди.


Кметът на Шабла Красимир Кръстев заяви, че родилка от Шабла е позвънила на тел. 112, че ражда. Тя веднага е била посетена от личния си лекар и специалист от спешния център в черноморския град. Оказало се, че още е рано за раждането и затова жената не е била транспортирана.


Без хляб останаха села в община Генерал Тошево. Кметът на добруджанската община Димитър Михайлов се оплака, че причината да не бъде доставен насъщен е непочистената републиканска пътна мрежа. Той каза, че нямат възможност с трактор да тръгнат и да доставят хляб на 35 и повече км. От петък 1500 души в пет села не са получавали насъщен.


От Областния съвет за сигурност днес съобщиха, че най-ниската температура в Добрич е била 15.8 градуса. Прогнозата на метеоролозите е утре живакът да падне до минус 19.