2:0 за Интер в дербито на Италия и Милано

Архив Варна

24-01-2010, 21:46

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

Интер се наложи над Милан с 2:0 в дербито на Италия и увеличи преднината си на върха в Серия „А” на 9 точки.


Първото полувреме ще се запомни с много нервната игра от страна и на двата отбора. Още в самото начало жълт картон бе вдигнат на Дейвид Бекъм, а Дида изкара топката от сглобката след удар на Снайдер. Малко след това Милито откри резултата в полза на Интер и се започна голямото блъскане и ритане. Първо Лусио падна при съприкосновение с Пирло и арбитърът прецени, че е симулирал, за което го декорира в жълто. Повторенията показаха точно обратното, но... Снайдер не беше съгласен и дълго ръкопляскаше на това решение, за което директно видя червения цвят и отиде да се изкъпе. Президентът на Интер Масимо Морати също се изказа цветущо за майката на съдията, показаха камерите на „Сан Сиро”. Росонерите имаха претенции за две положения в наказателното поле, но явно гузният от отсъжданията си арбитър не посмя да посочи бялата точка. Пирло можеше от пряк свободен удар да изравни, но рикошет изпрати топката над гредата. Като цяло Милан владееше инициативата, но без сериозни положения пред противниковата врата.


Вторите 45 минути отново започнаха с натиск на червено-черните. Само в рамките на 60 секунди Бекъм центрира три пъти от наказателен удар и корнери, но Цезар изби топката от голлинията след удар на Зеедорф. Секунди след това шут на Роналдиньо мина на сантиметри от гредата. Интеристите се бяха прибрали в собствената си половина и разчитаха основно на контри. При една от тях Милито можеше да вкара отново, но ударът се получи слаб и - право в ръцете на Дида. 


Продължителна атака на Милан в 59-та минута доведе до центриране на Бекъм и удар с глава на Бориело от 2 метра, но над гредата. Интер се бяха прибрали и на моменти се защитаваха с всички 9 полеви играчи пред пеналта. В този момент след центриране от ъглов удар топката бе избита напред. Последва светкавична контра на интеристите и Горан Пандев, останал очи в очи с Дида, прати коженото кълбо в гредата. Миланистите не изчистиха добре, Интер овладя топката и последва нарушение пред пеналта. Този път Пандев не сгреши. Прецизен удар над стената в горния ляв ъгъл и 2:0. 


Въпреки негативния резултат Милан продължи да натиска. Леонардо вкара в игра Янкуловски и Хунтелар, а Балотели влезе на мястото на Молито в Интер. Промяната на тактическата схема и многото центрирания на миланистите не доведоха до нищо опасно. 2-3 удара извън наказателното поле пратиха топката при феновете на втория етаж на стадиона. В даденото 5-минутно продължение удар на Хунтелар срещна ръката на Лусио. Дузпа и червен картон. Роналдиньо застана зад топката, но Цезар спаси. 4 минути синьо-черните играха с 9 човека и дори можеха да вкарат отново. Интер победи напълно заслужено и показа защо е начело в Калчото.