Не парадирайте днес с оригиналност и ексцентричност!

Архив Варна

24-01-2010, 22:39

Автор:

EЛЕНА ПЕНЧЕВА, консултант астрология, терапия с цветни есенции по метода на д-р Бах

Всичко от Автора

Започнете днешния ден предпазливо и внимателно. Насочете вниманието си към обичайни действия и рутинни задачи, не се хвърляйте в нови начинания или дейности, изискващи вашия максимален потенциал. От изключително значение е сега да не се поддавате на стремежа да парадирате с оригиналност и независимост в мисленето, идеите и концепциите си. Сега всичко, което излиза извън традиционните рамки, няма да бъде добре прието. Отложете проявите на ексцентричност за следобедните и вечерните часове или за утрешния ден. Стремежът да изтъкнем индивидуалността си  може да предизвика раздразнение и конфликти с околните. Упоритост и непримиримост с всичко, което противоречи на желанията ни може да предизвика прояви на озлобление и негативизъм. Старайте се да се контролирате и да не излизате извън приетите рамки на поведение. Бъдете внимателни и насочете силата и енергията си към съзидание, а не към ръзрушение. Използвайте опита,  знанията и ресурсите, с които разполагате и не се увличайте по авантюристични и идеалистични представи и проекти.


Астрологична картина на деня за 25 януари

Слънце във Водолей, Луна в Телец-Близнаци

10 лунен ден


Следобеда е възможно да станем свидетели на излишни поряви на оптимизъм или високомерие.Необходимо е съзнателно да вникнем в същността на ситуациите и да избягваме твърде общите представи и умозаключения.Именно това сега е начина да почувстваме по голяма увереност во себе си, в собствените си сили и потенциал да управляваме обстоятелствата.Съобразността и акуратността в действията и постъпките сега ще бъдат високо възнаградени с възможността бързо да отметнете много работа и да се придвижите към набелязаните цели.


През тази седмица много от нас ще бъдат изправени пред необходимостта да осъзнаят, че голяма част от плановете и желанията им не могат да бъдат осъществени в сроковете, които са били първоначално набелязани. Това ще създадеде немалко напрежение, но необходимостта от нагаждане и съобразяване с тази тенденция е неизбежна. Недоволството и желанието нещата да се случват по бързо ще донесе само гневни изблици на ярост и неовладени емоционални реакции. Някои ще трябва да пожертват нещо, за да продължат напред и това може да се окаже единственият възможен път към успеха. Помислете за това през днешния ден и го използвайте, за да се ориентирате в ситуацията.


Работа и бизнес

Днес се постарайте да не излизате извън рамките на общите цели и интереси във вашата работна група. В предиобедните часове спокойно и задълбочено се посветете на рутинната работа и текущите задължения. В следобедните часове нараства както работоспособността, така и социалният обмен. Отговорност към задълженията и по-висока степен на организираност ще ви помогнат да придвижите делата си напред, в желаната от вас посока. Времето е удачно за работа с бюрократични институции или за контакти с началници и по-висшестоящи фигури и органи. Един от най-добрите дни за преговори и сделки, подписване на търговски договори и споразумения.


Здраве, хранене и красота

Не се отдавайте на леност и мързел днес. Повече движение и активно физическо натоварване ще ви заредят с бодрост и вдъхновение. Прекарвайте повече време на чист въздух и избягвайте дългия престой в задимени помещения. Ограничете тютюнопушенето - белите дробове са уязвими.
В менюто си включете повече мазнини, но все пак внимавайте. Всеки излишък сега се отразява на теглото ви. Организмът все още трупа маса и запаси и макар вибрациите на деня да не предразполагат към задържане на поетите течности и храни, съблюдавайте умереност.
Нервната система е доста напрегната - осигурете си възможност за здрав и дълъг сън.