Утре ще е минус 29 градуса по скалата на кмета

Архив Варна

25-01-2010, 16:11

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

Вторник също бе обявен за неучебен ден от кмета Кирил Йорданов. Причините са изключително ниските минусови температури: до -19 градуса, като не се предвижда покачване. "Като добавим и специфичния за Черноморието вятър, който създава усещането за още 10 градуса надолу, температурите реално ще са някъде около минус 29 градуса", изчисли Йорданов. Другата причина децата да си стоят на топло вместо да ходят на школо е чисто медицинска - не е здравословно да излизат в студа. Освен това има опасност да паднат и да се наранят. "Съветите на лекарите са да не ги изкарваме по улиците", аргументира се кметът.

Дали сряда ще е учебен ден ще се решава утре, вторник следобед.


Театърът също в дървена ваканция

Трупата на варненския драматичен театър също излиза в дървена ваканция. Заради студа навън са отменени всички представления до края на януари. Драмата няма проблеми с отоплението на залата, но зрителите масово питали дали няма да бъдат отменени спектаклите заради лошите метеорологични условия.
Вече закупените билети пък важат след заверка на касата или на телефон 66 96 52.


Общината ще съди Е.on, ако не й плати заради авариите

"Не се нуждаем от обяснението на Е.on защо е имало прекъсвания в ел. захранването. Важното е, че отстраниха авариите. Щетите от токовите удари обаче остават. Днес съм възложил на всички общински дирекции да изчислят броя на повредите, както и сумите, на които те възлизат. След това ще предявим претенциите си към електроразпределителното дружество да ни ги възстанови. Ако откаже - отиваме на съд", категоричен бе кметът Кирил Йорданов.
Той не се ангажира с прогноза на каква сума възлизат щетите, нанесени върху общинско имущество. Това ще стане съвсем ясно до края на седмицата. "Факт е, че има сериозни щети върху оборудване в спортните площадки, училища, детски градини, общински администрации и други", посочи кметът.


"Титан" ще бъдат глобени заради боклука в "Младост"

Сметопочистващата фирма "Титан" ще отнесе финансови санкции заради несправяне със сметоизвозването в район "Младост", категорично заяви Кирил Йорданов. По думите му в момента се уточнява размерът на глобата, като реалният механизъм е да им бъде платено по-малко заради несправяне със задачата. "Времето ще покаже дали ще понесат по-голяма санкция или не", подчерта кметът. И още веднъж посочи, че положението с извозването на боклука в "Младост" е лошо, докато в същото време останалите фирми, които обслужват други райони, успяват да догонят графиците си.

Хвърлят сняг в морето от буна №4

61 курса са направили камионите, които извозват снега от улиците и булевардите и го хвърлят в морето от буна №4. Сметопочистващата техника пък рине в местността Добрева чешма и поддържа входа към Евксиноград. Приоритет сега са улиците в кварталните междублокови пространства. Снегорините вече са навлезли в ж-к "Чайка", а тази нощ ще атакуват и комплекс "Бриз". Друга техника пък ще довърши чистенето във "Владиславово", "Младост" и "Одесос", като задачата за утре е да навлязат в квартал "Левски".