Активност, дипломация и готовност за компромис

Архив Варна

25-01-2010, 22:16

Автор:

EЛЕНА ПЕНЧЕВА, консултант астрология, терапия с цветни есенции по метода на д-р Бах

Всичко от Автора

Днешният ден поставя начало на период, който твърде много напомня и развива ситуации, възникнали в края на октомври и началото на ноември 2009. Той касае преди всичко взаимоотношенията на всички нива. Но сега вече е назрял моментът за вземането на принципно решение и последващи действия съобразно него. Естествено както винаги най-бурни и възпламаняващи са личните. Страстите се усилват, чувствата стават агресивни, бурни, но лишени от хармония. Трудно е да се намери удовлетворение от партньора, поради постоянно възникващи недоразумения или твърде голяма придривчивост. Противостоянието на Марс и Венера този път отново е подсилено от Слънцето, което внася допълнително жар, но и егоизъм и неотстъпчивост.


Астрологична картина на деня за 26 януари

Слънце във Водолей, Луна в Близнаци, 12 лунен ден


Ситуацията на практика ни поставя пред избор. Кой/какво е с нас и кой/какво против нас? С кого/какво ще продължим пътя си за напред и кого/какво ще оставим в миналото. Подобни въпроси винаги са източници на конфликти и предизвикват принудителни промени в плановете. Пълнолунито в края на седмицата ще обостри ситуацията и ще нажежи емоциите. А конфликтът между Сатурн и Плутон ще налее допълнително масло в огъня. Ще стане ясно, че да се чака подарък от съдбата няма никакъв смисъл, нужно е да приемем ограниченията, да пренесем някаква жертва за да продължим да следваме намеренията си, умело лавирайки сред разнообразни, понякога твърде неочаквани и сложни обстоятелства.

Онези, които са направили своя важен избор през предходните дни сега ще трябва да го заявят и отстояват. Това няма да бъде лесно, но затова пък постиженията ще бъдат трайни и устойчиви във времето. Придържайте се към познати и проверени хора и ситуации, иначе рискувате да загубите. Ако ви е необходим съвет - потърсете го от зрял човек или специалист, доказал качествата и репутацията си.


На фона на цялата седмична картина, днешният ден е един своеобразен оазис и дава благоприятни възможности да потърсите и намерите по-голямо разбиране и адекватна реакция, особено от близки на сърцето ви хора и членове на семейството. Сега можете да потърсите от тяхна страна морална поддръжка, която да ви даде възможност да почувствате увереност и стабилност. Много удачно е да заявите своите добри намерения и желание за помирение, поднасяйки подарък. Старайте се също така да избягате от рутината, бъдете активни и социално отворени. Насочете силите и енергията си към обществени дейсности, кариера и стремеж към личен успех. Най-малкото сега обстоятелствата са способни да ви подскажат необходимите промени, за да вземете правилните решения, гарантиращи реални постижения и осъществими цели. Не изоставяйте своите намерения, въпреки ограниченията, с които се сблъсквате. Те имат за цел по-скоро да очертаят реалните параметри и граници, с които сте длъжни да се съобразите, за да продължите напред.


Работа и бизнес

Днес моного от нас ще бъдат водени от стремежа да свършат колкото се може повече работа и да се доберат до максимум резултати. Въоръжете се с перфекционизъм, дипломация и готовност за компромис, особено ако ви предстоят важни преговори и оформяне на договори.  Придържайте се към стари и познати схеми на работа и сътрудничество. Денят е добър за търговците и всички, които работят с крайни потребители. Взаимоотношенията и контактите с висшестоящи органи и представители на властта също протичат в атмосфера на взаимност и разбиране, доколкото това е възможно. Побързайте да се възползвате от този момент, ако имате спорни казуси за разрешаване.


Здраве хранене и красота

Менюто ви днес трябва да включва лека храна и повече течности. Абсолютно е необходимо да бъдете максимално активни. Пасивността може да предизвика нервно напрежение и безсъние. Дихателни практики за прочистване на белите дробове ще направят чудеса за онези, които имат хронични проблеми с дихателните органи. Водата все още има повишени пречистващи и лечебни свойства. Разходка край море, езеро или река или водни процедури ща балансират тялото и душата и ще успокоят ума ви. Кожата активно поглъща всякакви подмладяващи и подхранващи вещества.