Ученици благодарят на кмета с неграмотни SMS-и

Мисия Варна

26-01-2010, 11:14

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

Дървената ваканция явно се харесва на варненските ученици. Това установил кметът Кирил Йорданов от броя на SMS-ите, с които много деца лично му благодарили за неочакваната ваканция. Градоначалникът обаче останал неприятно изненадан от грешките, които изобилствали в повечето от съобщенията. Дали загрижеността за лошата граматика на подрастващите варненчета ще надделее над тревогата как ще стигнат те до училище в студа и леда, ще стане ясно в 16 часа. Тогава кметът ще обяви дали сряда ще бъде учебен ден. 

Колкото до зимната обстановка и почистването на града, Кирил Йорданов заяви, че паролата е: Няма проблеми!
Подсигурено е отоплението във всички училища, детски градини и ясли, информира още Базитов. 415 тона промишлен газьол има в запас за учебните заведения, които са на това гориво. Останалите школа и градини са към топлофикация или се отопляват на газ.


Базитов и кметът отправиха спецални благодарности към директорките на детските градини в Каменар и  Златни пясъци - Елия Николова и Мария Узунова, тъй като и двете са били денонощно на работа от първите часове на снега и студа. Благодарностите са за това, че двете са помагали всеотдайно в подсигуряването на нормални занятия в подопечните им детски градини, едната от което - седмична.

Днес сутрина на градина са отишли 2659 варненчета, а на ясла - 451 хлапета. Обстановката във Варна е нормална, като продължава почистването на снега в кварталите. Проблеми с ел.захранването и водоснабдяването няма, отчете протоколно кметът.



23 от общо 48 общински училища вече са сключили договори с охранителни фирми, които поемат грижа за сигурността на децата в учебните заведения, съобщи днес зам.-кметът Коста Базитов. Прави впечатление, че само едно школо е избрало да наеме услугите на общинската охранителна фирма, докато останалите са предпочели частни фирми. 13 учебни заведения пък са решили да си назначат гардове на щат - невъоражени пазачи. Други в момента проучват имат ли възможност да отделят щатна бройка за собствена охрана, вместо да наемат фирма.