Семейство плаща 12 000 лв. на съседка, кучето им я нахапало

Архив Варна

26-01-2010, 13:45

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Семейство Марияна и Красимир Вачеви от Варна трябва да заплатят 12 000 лв. на 38-годишната си съседка за това, че кучето им я нахапало.

Това е решението на Варненския районен съд по случая. Магистратите прецениха, че Вачеви трябва да платят 6 000 лв. за телесните повреди на жената и още толкова психичната травма от инцидента. Освен това те трябва да платят 1200 лв. за разноските по делото.


Инцидентът е от 20 август 2008 година. 38-годишната жена излизала от жилището си в блок №77 в квартал "Възраждане", когато била нападната от свободно пуснатото куче на съседите си, порода американски стафордшир териер. Домашният любимец се нахвърлил върху жената и я нахапал сериозно по цялата дясна част на тялото и десните крайници. Ухапванията оставили и след едномесечно лечение белези, които следва да се отстранят с допълнителна хирургична намеса. Съдът уважи претенцията на пострнадалата за нанесени психически травми, като счете, че непосредствено по време и след нападението тя е изпаднала в остър стрес, преминал в посттравматично стресово разстройство.