Студът спря животните в добричкия зоопарк от ежедневната им разходка

Архив Варна

26-01-2010, 16:21

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Животните в добричкия зоопарк са прибрани на топло заради ниските температури и не искат да си показват носовете навън, съобщи ръководителката на местния Център за защита на природата и животните Севдалина Венкова.  

На разходка през последните дни са излизали само животни, свикнали със студа като ламите, камерунските кози, яка и сърничката. Днес обаче и те са предпочели да стоят на закрито, тъй като навън е била измерена температура от минус 25 градуса.


{vsig}LIVE/2010-01-26-Zoo{/vsig}


СНИМКИ: СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА


С електрчески печки се отопляват трите кенгура и папагалите. Само на тях се налага отопление, обясниха работещите в зоопарка. Птиците са прибрани в къщичките си, включително и тези, които живеят около езерото. Водоемът в зоопарка е замръзнал, но няма опасения за рибите в него, тъй като те издържат на такива условия, без да им е необходим много кислород.


Двойката миещи мечета пък отказват да заспят зимен сън, въпреки ниските температури навън. През миналата зима, която им бе първа в зоопарка в Добрич, те са изпаднали в летаргия едва за около три дни. 


Снежната покривка в Центъра е близо 50 сантиметра. До всички къщички на животните е проправен път и те редовно получават храна и вода.