Абонатите на ITV без сигнал 2 дни

Мисия Варна

28-01-2010, 14:13

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Абонатите на цифровата сателитна телевизия ITV Partner се връщат към четенето, сърфирането в интернет и други вчерни забавления, след като сигналът към всички канали прекъсна снощи около 22 часа.

Опитите да се свържат с някoго, който да им обясни дали "повредата е в техния телевизор", не дали резултат, разказват читатели на ВарнаУтре. И днес телефонът за връзка с централата на оператора 029125.., дава странен сигнал подобно на заето. На обявения на официалния сайт безплатен за цялата страна номер, започващ с 0800.., женски глас на запис пък препраща към вече цитирания платен и неотговарящ номер.


"Опитах да вляза и във форума им - не стана. Регистрирах се и вече няколко часа чакам електронно писмо за активиране на акаунта. Обикновено при подобни регистрации отговорът е в посочената от вас електронна поща след секунди", разказва варненецът Стилиян Станев.


"Аварията е централна. Сигнал ще има едва утре", лаконична е служителката, която най-после, 15 часа след началото на проблема, отговори на единия от варненските телефони на телевизионния оператор.

Поради авария в някои от системите на спътник Eutelsat W2 временно е нарушено приемането на сигнал от повечето транспондери, научи ВарнаУтре.


ITV Partner е търговската марка, с която от март 2004 г. фирма "Интерактивни технологии" АД  предлага цифрова сателитна телевизия в комплект с пакет интерактивни приложения.

"Проектът се осъществява посредством нова, изградена специално за целта сателитна станция "Телепорт СОФИТ", оборудвана с най-съвременните технологии за пренос и разпространение на цифров радио и телевизионен сигнал.

Излъчването на програмите и данните се извършва чрез спътника Eutelsat W2, намиращ се на 16° Е. Спътникът покрива цяла Европа като силата на сигнала е 50 dbW.


Уникалното разположение на спътника W2 дава изключителната възможност с една антена и двa конверторa да се приема и сигналът, идващ от съседния съптник HotBird, където са разположени над 250 некриптирани телевизионни канала и над 300 некриптирани радиостанции", гласи официалната информация на доставчика.