Травестити влизат в ареста

Архив Варна

28-01-2010, 14:20

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Двама проституиращи във Варна травестити ще останат в ареста на следствието.

Това реши днес състав на Варненския окръжен съд. 22-годишният Бисер и 23-годишният Веселин ще отговарят пред Темида за това, че преди 3 дни обраха британски гражданин в центъра на Варна.


Самата случка е изключително тривиална. "Колежките" засекли чужденеца на "работното си място" - в центъра на града, около полунощ. Притиснали го от двете страни, стиснали го за слабините и му задигнали парите - 570 евро и 330 лв. Чужденецът обаче се оказал корав, успял да хване единия от травеститите и да го завлече до Първо районно. Малко по-късно към компанията се присъединил и вторият.


Днес в съда се оказа, че на Бисер това ще е поредната присъда, въпреки крехката му възраст. Той е осъждан за различни престъпления вече  8  пъти и само преди 7 дни е излязъл от затвора, където изкарал 10 месеца за кражба. Роденият в Русе Веселин пък се установил във Варна от 4 - 5 години, но е без лична карта и постоянен адрес. Тук намерил сродни души и "работата" му вървяла, но редовно бил прибиран от полицията заради проституиране. В момента  е обвиняем по друго досъдебно производство за кражба.