Местни парламентаристи готвят изненади за бюджет 2010

Мисия Варна

28-01-2010, 15:18

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

През следващата седмица комисиите към местния парламент започват обсъжданията по проекта за бюджет 2010.

Както ВарнаУтре информира, той вече е внесен от кметския екип в общинския съвет. Предложената от администрацията макрорамка на общинската хазна е 207,9 милиона лева. Всеки, който иска да се запознае с параметрите на  проекта за бюджет 2010 може да го направи тук.


По информация на ВарнаУтре, гласуването на отделните пера в бюджета няма да минат никак гладко. Много от комисиите в местния парламент – и председатели, и редови членове, имат сериозни възражения към внесените от кметската администрация параметри, както в приходната, така и в разходната част на бюджета. Вероятността проектът на администрацията да бъде одобрен и гласуван в настоящия му вид била минимална.


Какви точно ще са възраженията на местните парламентаристи към авторите на проекта на общинската хазна за тази година, ще научим в детайли през следващата седмица, когато в сградата на общината тръгва маратон от заседания на всички комисии към общинския съвет.


Припомняме на варненци, че всички заседания на комисиите, както и самите сесии на местния парламент, са открити за граждани. Комисиите заседават в стаята на общинските съветници, която се намира на втория етаж в общинския билдинг, в непосредствена близост до кметския кабинет.