Владиславово се отваря към граждани и бизнеса до 2013

Мисия Варна

29-01-2010, 11:04

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Варненският район "Владислав Варненчик" ще управлява дейността си на основата на разработени средносрочни планове 2010-2013 г.

Те се базират на подробни анализи на съществуващите сега практики, стратегическите документи и устройствени правилници на администрациите, както и на анкетно проучване сред гражданите и бизнеса. Това става в рамките на проект „Общинските администрации – достъпни, прозрачни и компетентни” по линия на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд. Освен Владиславово в проекта участват и централен район – Пловдив, както и общините Долни Чифлик и Белослав.

Идеята е да се осигури по-голяма прозрачност и отчетност в дейността на администрацията, като едновременно с това се подобрят информационните канали и обратната връзка с гражданите и бизнеса. 

"Пределно ясно е, че от нас се иска добро управление – а това означава добър за гражданите и бизнеса работен процес на администрацията", подчерта ръководителят на проекта и кмет на „Владислав Варненчик” Добромир Джиков. По думите му, при разработката на плановете е заложено на принципи като откритост, прозрачност, диалогичност.

"Колкото по-наясно са гражданите и бизнесът как действа администрацията, колкото по-прозрачни и открити са нейните решения, толкова по-бързо се постига двустранното доверие. Ние се ангажираме да осигурим ясна и достъпна информация за работата на администрацията, включително и от гледна точка на действащото законодателство. Това има и още един положителен ефект – прекъсва корените на корупционните практики", убеден е Добромир Джиков.