Изчезна братът на редицивист, набил и ограбил съдийка в Добрич

Архив Варна

29-01-2010, 13:35

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Братът на 24-годишния рецидивист Румен Георгиев Ангелов, съден за брутално нападение над съдийка в Добрич, изчезна.

Той е обявен за общодържавно издирване и e един от двамата призовани свидетели по наказателното дело, което продължава на 1 февруари.


Младежът е изправен пред Темида за грабежа над магистрата от Окръжния съд в Добрич Флорентина Неделчева, който бил извършен на 25 февруари м.г. Във вечерните часове на деня съдията се прибирала към дома си. Пред входа на блока, преди да успее да извади ключа си, тя внезапно усетила силно дръпване. Носела дамската си чанта окачена на лакътя на лявата си ръка. Пострадалата се обърнала, видяла лицето на нападателя си и му казала, да се маха. Подсъдимият не реагирал на думите и съпротивата й, а продължил да дърпа чантата й. След употреба на сила, той успял да издърпа жертвата си встрани от входа и да я събори на земята. Румен я ухапал по лявата ръка, ритал я и затиснал с крак дясната страна на лицето на жената. Никой не се отзовал на виковете на пострадалата и, след като се изплашила за живота си, тя пуснала чантата си.


След време подсъдимият разменил взетия от дамската чанта на съдията телефон с апарата на своя позната. В хода на разследването полицаите са проследили сигнала от мобилния телефон и са го иззели. Останалите вещи и пари не са възстановени след грабежа. В дамската чанта имало мобилен телефон, златни обеци, козметика, лекарства, 950 лв. и други вещи на обща стойност 1593,81 лв.
На предстоящото трето заседание по делото Районен съд - Добрич, трябва да приеме съдебнопсихиатрична експертиза на подсъдимия Румен Ангелов.