Делото "Славков" се превърна в битка между юристи

Архив Варна

29-01-2010, 13:53

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Делото срещу бившия общински съветник Иван Славков и останалите трима обвиняеми е на път да се превърне в открита битка между адвокати и прокурори.

От началото на съдебния процес осемте защитници на обвиняемите непрекъснато си разменят остри реплики с тримата представители на държавното обвинение. Да не споменаваме факта, че адвокатите при всяка възможност искаха отвод на прокуратурата.


Размяната на остри реплики в съда продължи и днес и не учуди никого. Показания пред съда даде бившият охранител на Красьо Дългия, Венцислав Василев. Неговите думи отново изостриха напрежението в залата и предизвикаха бурни дебати между юристите. Той обяви, че не е разпитван пред съдия, а само от дознател, освен това не му е била подсигурена защита. След като утихнаха страстите в залата, свидетелят обясни какво участие е имал в цялата схема.


Василев бил охрана на Красимир Кирилов Дългия в продължение на година. Той сподели, че Николай Хаджимихайлов Найка и Янко Янко Колев Каратиста често пиели кафе с шефа му, а Пейчо Пейчев познавал само по физиономия. Иван Славков не познавал.


След него пред съда застана авторката на няколко романа за варненския ъндърграунд Даниела Великова. Тя също обясни, че не познавала Славков, но пък за сметка на това работела в масажен салон за Веселин Данов и Веселин Жеков, където се предлагали и платени ласки. Станала свидетел на скандал между двамата Веселиновци и след раздялата им останала да работи за салоните на Жеков.


Днес показания пред съда трябва да даде и Красьо Дългия.