На полувремето: Евроинс Черно Море – Лукойл Академик 33:49

Архив Варна

30-01-2010, 16:36

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

Варненци започнаха в състав: Желев, Мираковски, Ценов, Янев и Дойчинов. Йовица Арстич противопостави Дийн, Стефанов, Костов, Антич и Върбанов.

Срещата започна равностойно, като в началните минути играта вървеше кош за кош. „Черноморци” разчитаха повече на стрелбата от далечно разтояние и благодарение на точния мерник не позволиха на гостите да се откъснат напред.


3.49 минути преди края на първата четвърт при резултат 14:14 дебют с фланелката на варненци направи босненецът Бакович. Три минути след това той отбеляза и първата си точка след изпълнение на наказателен удар. Първата четвърт завърши при резултат 18:23 - най-голямата разлика до момента. През тези десет минути „моряците” допуснаха доста брак в нападение и си личеше лек страх да се поеме отговорността за стрелба от изгодни позиции.

Вторите 10 минути започнаха с много брак и от двата отбора. За 4 минути игра бяха отбелязани общо 8 точки, по 4 за двата тима. В тези минути единствено Гари Уеър от домакините се представи на ниво, но усилията му не бяха достатъчни да се поддържа разликата. Две тройки на Стефанов за Лукойл и няколко пропуска от далечна дистанция на варненци доведоха до -9, 3.36 мин преди края на полувремето.


В следващите 40 секунди нови грешки в нападение доведоха разликата до 13 точки в полза на гостите. Янев вдигна настроението в залата с тройка, но веднага след това Дийн повтори упражнението за 30:43. Последваха няколко безплодни атаки на варненци, преди, 22 секунди преди края, Желев да отбележи отново от зоната за 3 точки.


Сирената прозвуча при 33:49