Борисов: Справям се прекрасно

Архив Варна

30-01-2010, 16:47

Снимка:

АРХИВ: IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

„Понеже в момента правителството ми върви много добре, виждате как ни приемат навсякъде в Европа. Не виждам смисъл да правя тази промяна сега".

Това беше лаконичното обяснение на премиера Бойко Борисов по повод новината, че отпада планираното назначение на Илиян Михов за вицепремиер. Според него решението да не поема еврофондовете като втори човек в правителството било на икономиста.
 „Най-малкото нещо, което ме интересува в момента, е ако някой каже нещо против моя екип. Как ще си подреждам отбора и кога ще го усилвам или включвам играчи е моя работа и мисля, че се справям прекрасно до този момент", заяви Борисов от Истанбул, където е на двудневно посещение.

Странната ситуация с Илиян Михов коментира днес и Румен Овчаров по време на семинар на парламентарната група на Коалиция за България в Хисаря.


"Ние не можахме да разберем кога го назначиха. Сега не можахме да разберем и защо го уволниха", иронизира депутатът от БСП. Той не скри, че харесва Илиян Михов и обвини финансовия министър Симеон Дянков за несъстоялото се назначение: "Това, което съм чувал лично аз за г-н Михов, е доста позитивно. И аз си мисля, че ако той беше оттеглен, беше защото очевидно г-н Дянков не иска да има други „мислещи" хора в правителството", отсече Овчаров.

Още за визитата на премиера в Турция

Днес Борисов се срещна с Вселенския патриарх Вартоломей, който го помоли за подкрепа за европейската интеграция на Турция, съобщава Дарик. В отговор Борисов заяви, че страната ни е за интеграцията на южната ни съседка, но това означава да се решават и претенциите между двете страни.

След срещата българският премиер разкри още, че след срещата си с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган вчера, двамата са се разбрали да бъдат моторите на проекта „Набуко". „Проектът „Набуко" е приоритетен за ЕС, но в момента нищо не се прави", каза още Борисов. Той уточни, че преди пътуването си до южната ни съседка, той е разговарял с представители на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), които са го уверили, че са готови да осигурят средства за „Набуко".

През следващата седмица по покана на премиера в София ще дойде зам.-кметът на Истанбул. „Той ще ни запознае с местната технология за бързо изграждане на подлези на възлови кръстовища. По тази технология подлезите се изграждат за 45 до 60 дни  и се облекчава значително трафикът", обясни премиерът. 

Двудневната визита на Бойко Борисов в Турция ще приключи с посещение на Желязната църква в Истанбул.