Спират окончателно нерегистрираните SIM карти

Новините

31-01-2010, 13:31

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

От 1 февруари входящите повиквания на клиентите на предплатените услуги на мобилните оператори, които не са регистрирали своите карти, ще бъдат прекъснати.

Това съобщиха от дружествата, информира "Всеки ден".


Телефонните номера ще се запазят до изтичане на крайния срок на валидност на картата. Ако потребителят се регистрира преди този срок, предплатената услуга ще бъде възстановена.



Сроковете за регистрация и за спиране на входящите обаждания важат за клиентите на предплатените услуги и на трите мобилни оператора. С промените в Закона за електронните съобщения на регистрация подлежат всички карти на предплатени услуги на мобилните оператори. Крайният срок изтече на 1 януари. От тази дата до днес мобилните оператори спряха изходящите обаждания на нерегистрираните потребители.



Клиентите могат да регистрират своите карти освен в магазините на съответния телеком, също и в обектите на неговите търговските партньори и в над 3000 станции на дружеството “Български пощи” в цялата страна. За да регистрират своите предплатени карти, клиентите на предплатените услуги е необходимо да знаят, че могат да предоставят своите данни единствено в магазин на оператора, негов официален партньор или станция на “Български пощи”.



Регистрацията трябва да бъде направена лично от потребителя. Ако клиент няма възможност да се регистрира лично, данните му могат да се предоставят и от негов пълномощник.