Южноафриканският президент стана баща за 20-и път

Новините

31-01-2010, 17:36

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Южноафриканският президент Джейкъб Зума стана баща за 20-и път.

Майка на бебето е дъщеря на един от ръководителите на Организационния комитет на Световната купа по футбол, която ще се състои през юни в Южна Африка, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.


Три месеца преди петата си женитба 67-годишният Джейкъб Зума се е сдобил с дъщеричка, наречена Танделике Мартина Зума от 39-годишната Сононо Хоза, дъщеря на заместник-президента на Южноафриканската федерация по футбол Ървин Хоза.


Джейкъб Зума вече има 19 деца - от бившата си съпруга и бивша министърка Нкосазана Дламини-Зума, от покойната си съпруга Кейт, от трите си сегашни съпруги и от метресите си. Според приятел на семейството, цитиран от „Сънди Таймс“, Зума натоварил през декември делегация от родната си провинция Квазулу-Натал да посети семейство Хоза в Совето и да преговаря за обичайната издръжка на дете, родено извънбрачно. Пак според изданието Ървин Хоза се почувствал предаден от връзката на дъщеря си със Зума, когото смятал за „приятел“.


Частният живот на южноафриканския президент бе разискван на икономическия форум в Давос, Швейцария. Там той защити правото си да има няколко съпруги, изтъквайки, че полигамията е неделима част от зулуската култура. "Това с нищо не опровергава политическите ми убеждения, включително и това за равенството на жените", бе подчертал той.