"Дневник": Продават се фабрики и хотели за 35 млн. лв.

Архив Варна

01-02-2010, 06:33

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Промишлени имоти за над 31 млн. лв. и малки хотели за 4.8 млн. лв. продават частните съдебни изпълнители, сочи справка в регистъра на гилдията www.sales.bcpea.org.

Най-скъпият имот е в индустриалната зона на Бургас. Парцелът е над 76 хил. кв.м, към него има и цехове, складове, леярна, парокотелна централа, съобщава "Дневник".

Те са собственост на "Метални изделия" АД, което ги е ипотекирало в полза на Юробанк И Еф Джи през 2005 г. Имотът не може да се продаде вече половин година. Първоначално цената, от която трябваше да започне наддаването, беше 30 млн. лв., а сега е паднала на 21 млн. лв. По закон цената, от която започва наддаването, е 75% от пазарната стойност. Това означава, че пазарната оценка на този парцел през август 2009 г. е била 40 млн. лв.

На продан за 2.7 млн. лв. е изнесена и текстилна фабрика в Габрово, собственик на "Мартело трикел". Заради дълг към Уникредит Булбанк предприятието се продава, като имотът е над 13 хил. кв.м и в него има 5 промишлени сгради. С начална цена от 1.7 млн. лв. се продават имоти на фабриката за амбалаж, тапи и капачки "Артглас" в Асеновград.