Разстреляха 13 младежи в Мексико

Новините

01-02-2010, 09:03

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

13 младежи на възраст между 15 и 20 години намериха смъртта си, докато празнували победата на любимия си футболен отбор в Суидад Хуарес в Мексико.

Според световните информационни агенции група въоръжени мъже нахлули на партито и открили огън по младежите. По предварителна информация ранените са повече от 20. Очаква се броят на жертвите да нарастне, тъй като част от ранените са в критично състояние. Предполага се, че в основната на стрелбата стои някой от враждуващите наркокартели в Мексико.


Според очевидци нападателите се изсипали от няколко коли. Те били поне 15 души. Открили огън, веднага след като стъпили на земята от автомобилите. Продължили да стрелят в движение, докато приближавали къщата, в която се вихрел купонът, без да дадат шанс на младежите да се спасят.


Трагичното е, че хората в размирния град вече са свикнали с непрекъснатите стрелби и не вярват на уверенията на властите, че са способни да се справят с проблема. Само през почивните дни в същия този град Суидад Хуарес бяха убити още най-малко 15 души. В града и в областта са разположени 45 хил. военни и полицаи, но въпреки това само през миналата година близо 7 хил. души са намерили смъртта си заради войната между наркогрупировките, които се борят за контрол на каналите, които доставят дрогата в САЩ.