Парамов последва Илиян Михов

Архив Варна

01-02-2010, 11:00

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Назначеният само преди седмица, на 25 януари, съветник на премиера Борисов – Кольо Парамов, подаде оставка, съобщи Dnes.bg.

Парамов обясни решението си със „създалата се твърде тежка и негативна ситуация, оспорваща мястото му като съветник в политическия кабинет на министър-председателя. Считам за нужно, че най-добрият ход в момента е да отстъпя една крачка назад“, обяви той и допълни, че е изключено да стане причина и да създаде условия министър-председателят да бъде превърнат в заложник на междупартийни боричкания.

До назначаването си в кабинета „Борисов“ Парамов бе финансов консултант, а до 1998 г бе главен ревизор на БНБ.


Кольо Парамов е завършил икономическа география и философия в Софийския университет и международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство.


Парамов е бил кмет на Промишлено селище "Ерма река" и зам.-директор на ГОРУБСО-Златоград. Той е избран за народен представител от БСП в 36-ото Народно събрание.


С решение на комисията по досиетата бе оповестена съпричастността му към бившите тайни служби. Парамов е сътрудничил на структурите на ДС, управление "Гранични войски" – разузнавателен отдел – 4-ти граничен отряд, като резидент под псевдонима Яков.