Няма полиция и прокуратура на рибната борса

Мисия Варна

01-02-2010, 11:26

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

„Стоя и чакам прокуратура и полиция да ми се изсипят на проверка в рибната борса.”

Това заяви за ВарнаУтре Владимир Михалчев - прокурист на общинската фирма „Пазари”, която стопанисва тържището. Той беше категоричен, че въпреки натиска от страна на ветеринарната медицинска служба, няма да затвори борсата, докато там има поне и един търговец. 


Според Михалчев целта на РВМС е рибната борса да бъде запечатана силово. „Такива поне са твърденията, но аз бих бил учуден, ако прокуратурата стори подобно нещо. Просто на всички вече е ясно, че в този случай става въпрос за изключително тенденциозно отношение към нас”, подчерта шефът на „Пазари”. Припомняме, че в края на миналата седмица той посочи пред ВарнаУтре, че конкуренцията стои в дъното на атаките срещу рибното тържище. Според слуховете това са големите търговски вериги и хипермаркетите.


Припомняме, че на 16 декември РВМС нареди на „Пазари” да затвори борсата от 4 януари, заради несъответствие с ветеринарно-санитарните изисквания и липса на регистрация по Закона за храните. Според Михалчев всички пропуски са отсранени и РВМС е уведомена за това на 15 януари. Тоест няма причина тържището да стои затворено.